Wat is my e-box?

eBox Burger is een elektronische brievenbus waarin u op een veilige manier de berichten kunt vinden die door steeds meer en meer overheidsdiensten worden verzonden.  Net als burgers kunnen bedrijven ook hun e-Box Enterprise raadplegen.
 

Mijn eBox is een beveiligde interface waarmee u de documenten kunt raadplegen en beheren die overheidsinstellingen en organisaties met een publieke taak u in Mijn eBox ter beschikking stellen. Het is een portaal dat door de overheid beschikbaar wordt gesteld om toegang te krijgen tot uw persoonlijke eBox. Door Mijn eBox te gebruiken, helpt u ons om onze diensten efficiënter te organiseren en te digitaliseren. Zeg maar dag tegen "administratieve rompslomp"!

Maar liefst 572 organisaties waren eind september 2023 aangesloten als eBox verzenders. Raadpleeg hier de volledige lijst van verzendende organisaties.

De eBox-burger in een paar cijfers: eBox - Statistieken


Om verbinding te maken met de gebruikersinterface van Mijn eBox, hoeft u zich alleen maar te identificeren met de digitale sleutels via het CSAM-platform

U kunt uw eBox ook aansluiten op een erkende publieke en private dienstverlener (Mijn Burgerprofiel en IRISbox) om de documenten in uw Mijn eBox te bekijken. De kanalen om uw eBox te bekijken vindt u hier: Via welke kanalen kan ik toegang krijgen tot mijn berichten?

Other questions