MyGov.be, jouw nieuwe app!

Jouw MyGov.be-app is hier!    

MyGov.be is een handige en beveiligde app ontwikkeld door de Belgische overheid. Het is een officiële applicatie die je onmiddellijk toegang verschaft tot jouw persoonlijke gegevens, administratieve documenten, certificaten en aanvragen. 

Met MyGov.be bieden we je een echte evoluerende digitale portefeuille  een administratieve tool  die toegankelijk, eenvoudig en veilig is, en die jouw privacy respecteert. In deze app vind je:  

  • persoonlijke administratieve documenten 

  • jouw electronische brievenbus My eBox  

  • een digitaal loket met attesten en officiële documenten zoals jouw geboorteakte, huwelijksakte, Covid-vaccinatiecertificaten, de ISI+ kaart, … 
     

Je bent slechts één klik verwijderd van een groot aantal overheidsdiensten, officiële documenten en zelfs jouw My eBox-account, allemaal beschikbaar in een mobiel-vriendelijk formaat. De app functioneert ook als een digitale portefeuille die je kan gebruiken om allerlei documenten in op te slaan. 

Door het digitaal loket van de app te gebruiken, kan je rechtstreeks contact opnemen met overheidsdiensten en certificaten aanvragen.  

Om toegang te krijgen tot MyGov.be, download je de app via de gebruikelijke platformen (Google Play Store / Apple Store) en activeer je de app met itsme®  of met je elektronische identiteitskaart. Natuurlijk is het gebruik van de app niet verplicht. 

Een app in voortdurende evolutie          
                                             
Net als My eBox is de digitale portemonnee ontworpen  om voortdurend mee te evolueren met de ontwikkelingen en functionaliteiten die huidige en toekomstige gebruikers en partners wensen. MyGov.be is dus een applicatie die voortdurend zal worden geüpdatet. Deze eerste versie is slechts een eerste stap naar een allesomvattende app voor interactie tussen de overheid en alle Belgische burgers. 

Als overheid luisteren we naar jouw feedback.  

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden of heb je een aanbeveling voor ons? Neem contact op met de Servicedesk van het DG Vereenvoudiging & Digitalisering via deze link