MyGov.be: snelle en eenvoudige toegang tot My eBox!

Het is zover: de MyGov.be-app is er!  MyGov.be is een handige, beveiligde applicatie van de Belgische overheid waarmee u onmiddellijk toegang krijgt tot jouw persoonlijke gegevens, administratieve documenten, certificaten en aanvragen.  

Naast de vele voordelen (zie hier) kun je met de app ook snel je My eBox op je smartphone openen en raadplegen !  

eBox-berichten bevatten documenten die aan jou beschikbaar worden gesteld door overheidsinstellingen en door organisaties met een opdracht van openbaar nut. Door jouw toestemming te geven, ga je ermee akkoord om documenten van aangesloten overheidsdiensten in elektronische vorm in je persoonlijke eBox te ontvangen. Je ontvangt ze niet langer op papier, maar de gevolgen van deze elektronische berichten zijn dezelfde als wanneer je ze op papier had ontvangen.  

Hoewel de MyGov.be-applicatie een extra manier biedt om snel toegang te krijgen tot jouw eBox-berichten, is het geen vervanging voor het onlineportaal My eBox. Er zijn een aantal functies beschikbaar in het portaal die niet beschikbaar zijn in de applicatie. Om je een duidelijker beeld te geven, vindt je hier een vergelijkingstabel: 

OPGELET: wanneer je vandaag een melding van jouw eBox-berichten ontvangt, leidt de link je door naar het My eBox-portaal en nog niet naar de app. Alle informatie over het beheren van notificaties vindt je hier.   

Als overheid luisteren we naar jouw feedback.  

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden of heb je een aanbeveling voor ons? Neem contact op met de Servicedesk van het DG Vereenvoudiging & Digitalisering via deze link