Personaliseer uw email-notificaties van My eBox

07/2022

Veiligheid is een prioriteit voor de overheid. Daarom hebben we eerst de aandacht gevestigd op phishing door u een aantal tips te geven over hoe u frauduleuze e-mails kunt herkennen. Lees ons regelmatig bijgewerkte artikel, My eBox: phishing mails in omloop.

In tweede instantie hebben wij de nadruk gelegd op het belang van het activeren van email-notificaties door een validatieproces voor uw emailadres op te zetten. Lees ons artikel, Een nieuw bericht in My eBox!

Zeer binnenkort kunt u in My eBox uw email-notificaties personaliseren door een individuele afbeelding te kiezen. Zo kunt u een onderscheid maken tussen email-notificaties van My eBox en frauduleuze emails. Alleen u kunt weten welke persoonlijke afbeelding u hebt gekozen.

 

Hoe kunt u uw notificaties personaliseren

Of u nu een nieuwe of een bestaande gebruiker van My eBox bent, als u inlogt in My eBox, wordt u uitgenodigd om een persoonlijke afbeelding te kiezen in uw Profiel.

De voorwaarden om van deze functie gebruik te kunnen maken zijn dat u toestemming hebt gegeven voor het gebruik van My eBox, dat u uw email-notificaties hebt geactiveerd, en dat u uw emailadres hebt gevalideerd.

  • Als u bijvoorbeeld een My eBox-gebruiker bent, maar u hebt uw email-notificaties niet geactiveerd, dan wordt u eerst gevraagd om uw notificaties te activeren en uw emailadres te valideren; daarna wordt u gevraagd om uw persoonlijke afbeelding te kiezen.
  • Als u een My eBox-gebruiker bent en een gevalideerd emailadres hebt, wordt u meteen gevraagd om uw persoonlijke afbeelding te selecteren.

 

Het gebruik van een persoonlijke afbeelding is een krachtig middel dat u toelaat om de echtheid van een My eBox notificatie te verifiëren.  Daarom raden wij u met aandrang aan om deze nieuwe functie te activeren.  Indien u deze stap overslaat, dan zal u bij een later bezoek aan My eBox eraan herinnerd worden.